Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Log in
Sections
You are here: Home Members Zouppen Blog Melkein kuin demotaidetta

Melkein kuin demotaidetta

Valo on Jyväskylässä -tapahtuma tuo kaupunkiin kaikkea jännää valaistusta. Tämänvuotinen tempaus on aika demoskenehenkinen.

Tänään olin kokoustamassa kaupungissa illalla. Sillä aikaa oli alkanut satamaan lunta. Kuitenkin yksi asia sai minut minuutiksi pysähtymään keskelle rapakeliä.

Se oli valtava, valehtelematta liki kymmenmetrinen kuutioefekti pyörimässä paikallisliikennekeskuksen lähellä, Forumin rakennuksen seinässä. Siinä pyöri hervoton kuutiorakennelma seinällä, koko talon korkuinen se on. Kameraa ei ollut mukana, mutta joku voisi siitä kuvan käydä räpsäisemässä.

Googlen katunäkymästä käy ilmi, mitä seinää tarkoitan.

Efekti on toteutettu siten, että hyvin tehokkaan valonheittimen edessä on rakennelma erilaisia rautalankamallisia kuutioita. Ne ovat kiinnitetty pyörivälle alustalle. Kun rakennelma pyörii tavallisen kiinteän valonlähteen edessä, heijastuu seinälle varjokuva, joka jättää varjoonsa monet demoskenen hienoimmista shadereista.

Kannattaa käydä kurkkaamassa. Se luultavasti liittyy Valo on Jyväskylässä -tapahtumaan, vaikka sitä en tapahtuman sivuilta löytänytkään. Siitä vaikka idea Instanssien summamutikka-kompoon!

Demotaidetta näemmä siis osaavat vahingossa tehdä muutkin taiteilijat. :-)

Filed under: ,